26
Feb

Delovni sestanek društva ACM Slovenija

V sredo, 28. januarja 2015, je na Institutu "Jožef Stefan" v Ljubljani potekal delovni sestanek društva ACM Slovenija. Prisotni so bili: Matjaž Gams, Andrej Brodnik, Tine Šukljan (skype), Lana Zemljak, Vesna Koricki Špetič. Dogovorili smo se za operativne naloge v prihodnjih mesecih.

 

18
Jan

Državno tekmovanje BOBER

romanav's picture

Danes, 17. 1. 2015, se je na Fakulteti za računalništvo in informatiko odvilo državno tekmovanje Bober, ki ga soorganizirajo vse tri slovenske univerze v sodelovanju z združenjem ACM Slovenija. Letos se ga je udeležilo kar 186 osnovnošolcev in 93 srednješolcev.

9
Dec

Hour Of Code - Ura za kodo 2014

romanav's picture

Letošnji teden poučevanja računlništva in informatike bi zlahka poimenovali "Slovenija programira".

Hvala vsem ki ste se pridružili.

OŠ Franc Rozman Stane Maribor, mentorja Blaž Bevc, prof. in Radovan Krajnc, prof.

Gimnazija Murska Sobota, mentorica Romana Vogrinčič, prof.

  Več v galeriji...

8
Dec

Teden poučevanja računalništva in informatike

romanav's picture

 

HourOfCode week, pridružite se. Programiranje je enostavno, programiranje je zabavno, programirati se  lahko nauči  vsakdo ;)

Hour of Code (Ura za kodo) 

Trajanje dogodka: 
Monday, 8. December 2014 (All day) to Sunday, 14. December 2014 (All day)
10
Nov

Računalniško tekmovanje BOBER

romanav's picture

Programski svet tekmovanja Bober razpisuje tekmovanje v šolskem letu 2014/15. Tekmovanje je namenjeno učencem in dijakom, ki jih zanimajo različne teme s področja računalništva oz. informatike. Ker ne zahteva posebnega predznanja, se ga lahko udeležijo vsi učenci, tudi tisti, ki v svojem izobraževanju še niso imeli predmetov s področja računalništva.

Preberi več.......

Trajanje dogodka: 
Monday, 10. November 2014 (All day) to Friday, 14. November 2014 (All day)
16
Aug

Register for August 29 Webcast: "Async JavaScript at Netflix"

romanav's picture

Register for August 29 Webcast: "Async JavaScript at Netflix"

Register TODAY for the next free ACM Webcast, "Async JavaScript at Netflix," presented on Friday, August 29, 2014 at noon ET (11 am CT/10 am MT/9 am PT/4 pm GMT) by Jafar Husain, Cross-UI Team Technical Lead,Netflix

Trajanje dogodka: 
Friday, 29. August 2014 - 11:00 to 13:00
8
Jul

Free ACM Webcast

romanav's picture

 

Trajanje dogodka: 
Wednesday, 23. July 2014 - 17:00
2
May

Scratch preveden v slovenščino

romanav's picture

Na Fakulteti za matematiko in fiziko so v sodelovanju s prof. dr. Demšarjem s FRI pregledali, popravili in dopolnili prevod Scratcha 2.0. Preveden je tako jezik kot tudi spletno okolje. Ker na MIT prevode osvežujejo na približno 14 dni, bo prevod verjetno "živ" v začetku maja. 

24
Apr

RailsGirls - programiranje za punce

romanav's picture

V Evropi do leta 2020 pričakujejo do 900 tisoč prostih delovnih mest na področju informacijskih tehnologij, zato tudi na FRI spodbujajo dekleta k  programerskem poklicu. Tako bodo tudi letošnje leto v sodelovanju z ekipo Rails Girls Ljubljana organizirali dogodek, namenjen dijakinjam. Odvil se bo  10. maja in bo dekletom predstavil svet programiranja na bolj zabaven način.

 

Trajanje dogodka: 
Saturday, 10. May 2014 (All day)
7
Apr

Gradiva iz predavanja za učitelje/mentorje v sklopu 9. tekmovanja ACM iz računalništva.

romanav's picture

Gradiva iz predavanja za učitelje/mentorje v sklopu 9. tekmovanja ACM iz računalništva.

Pages