11
Jan

Zapisnik volilne skupščine društva ACM Slovenija

V petek, 9. decembra 2016, je na Institutu "Jožef Stefan" v Ljubljani potekala volilna skupščina društva ACM Slovenija. Vabljeni, da si ogledate zapisnik skupščine s prilogami.

 

9
Dec

Hour Of Code 2016

romanav's picture

v Gimnaziji Ormož tudi letos obeležujejo teden poučevanja računalništva in informatike, ki traja od 5. do 11. decembra. Pri pouku informatike, informacijsko-komunikacijskih tehnologij, multimedij in fizike se dijaki na različne načine preizkušajo v programiranju. Profesorji želimo dijake vzpodbuditi, da bi bili ustvarjalci računalniških vsebin, ne samo uporabniki. Sicer lahko dijaki programirajo tudi v okviru krožka programiranja.

8
Nov

Sestanek IO ACM Slovenija 7. november 2016

V ponedeljek, 7. novembra 2016, je na Institutu "Jožef Stefan" v Ljubljani potekal sestanek IO ACM Slovenija. Zapisnik je bil potrjen elektronsko.

Zapisnik: http://www.acm.si/sites/default/files/priponke/IO%20ACM%207.11.2016.pdf

 

20
Apr

Računalništvo in informatika v srednji šoli

romanav's picture

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko (UL FRI) je pridobila v letošnjem letu na razpisu podjetja Google CS4HS (Computer Science for High Schools) 12.000 USD za izvedbo projekta izboljšanja poučevanja računalništva in informatika. Cilj projekta je vzpostaviti aktivno skupnost učiteljev računalništva in informatike ter jih opremiti s potrebnimi materiali in orodji.

19
Feb

Gene Amdahl, velikan računalništva

V skladu s sklepi skupščine smo v Delu, dne 11. 2. 2016 objavili pripevek z naslovom Gene Amdahl, velikan računalništva. Prispevek si lahko preberete tukaj  Gene Amdahal Delo 11.2.2016.pdf 

18
Feb

Dopis za OZN

V okviru aktivnosti ACM smo poslali uradni dopis za prepoved avtonomnih orožij na OZN. Dopis je bil poslan v vednost slovenski vladi. Prepoved avtonomna orožja za OZN.pdf 

2
Dec

Pismo vladi RS Slovenije

Društvo ACM Slovenija, Slovensko društvo za umetno inteligenco, Društvo za kognitivno znanost ter Slovensko društvo Informatika so poslali peticijo za prepoved avtonomnega orožja slovenski vladi.

Podpora peticiji za prepoved avtonomnega orožja.pdf 

 

Pages