22
Mar

Zapisnik volilne skupščine društva ACM Slovenija

V petek, 15. decembra 2017, je na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru potekala volilna skupščina društva ACM Slovenija. Vabljeni, da si ogledate zapisnik skupščine s prilogami.

3
Jul

24. centralno-evropska olimpijada v informatiki (CEOI 2017)

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani bo med 10. in 15. julijem 2017 potekala 24. centralno-evropska olimpijada v informatiki.

Preberite več...

15
Jun

ACM to Celebrate 50 Years of Turing Award with Livestreamed Events

romanav's picture

ACM is celebrating 50 years of the Turing Award and the visionaries who have received it by highlighting the significant impact of their contributions on computing and society. But we also aim to use this occasion to look ahead to the future of technology and innovation, and to help inspire the next generation of computer scientists to invent and dream.

11
Jan

Zapisnik volilne skupščine društva ACM Slovenija

V petek, 9. decembra 2016, je na Institutu "Jožef Stefan" v Ljubljani potekala volilna skupščina društva ACM Slovenija. Vabljeni, da si ogledate zapisnik skupščine s prilogami.

 

9
Dec

Hour Of Code 2016

romanav's picture

v Gimnaziji Ormož tudi letos obeležujejo teden poučevanja računalništva in informatike, ki traja od 5. do 11. decembra. Pri pouku informatike, informacijsko-komunikacijskih tehnologij, multimedij in fizike se dijaki na različne načine preizkušajo v programiranju. Profesorji želimo dijake vzpodbuditi, da bi bili ustvarjalci računalniških vsebin, ne samo uporabniki. Sicer lahko dijaki programirajo tudi v okviru krožka programiranja.

8
Nov

Sestanek IO ACM Slovenija 7. november 2016

V ponedeljek, 7. novembra 2016, je na Institutu "Jožef Stefan" v Ljubljani potekal sestanek IO ACM Slovenija. Zapisnik je bil potrjen elektronsko.

Zapisnik: http://www.acm.si/sites/default/files/priponke/IO%20ACM%207.11.2016.pdf

 

20
Apr

Računalništvo in informatika v srednji šoli

romanav's picture

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko (UL FRI) je pridobila v letošnjem letu na razpisu podjetja Google CS4HS (Computer Science for High Schools) 12.000 USD za izvedbo projekta izboljšanja poučevanja računalništva in informatika. Cilj projekta je vzpostaviti aktivno skupnost učiteljev računalništva in informatike ter jih opremiti s potrebnimi materiali in orodji.

Pages